Google Powersearch – et nettbasert kurs.

I dagens blogginnlegg skal jeg skrive om et kurs som Arne Krokan oppfordret oss til å gjennomføre. Kurset heter Google Powersearch og skal være en grunnleggende innføring i hvordan søkemotoren til Google fungerer. Dette nettbaserte kurset skal hjelpe oss til å gjøre bedre søk, og få mer digital kompetanse, det tar også for seg mange tips som har hjulpet meg til å bli en bedre søker. 

Hva er Google Powersearch?

Google Powersearch er et gratis digitalt nettkurs lagd av Daniel Russel. Det er videoundervisning, men man kan velge å få tekstformat dersom det er ønskelig. Kurset består av 6 leksjoner der hver del inneholder flere bolker, og det er midtveisprøve og sluttprøve der man kan teste det man har lært. Kurset Google Powersearch skal være til hjelp for å kunne vise hvordan man kan få mest ut av å bruke Google, og hva de har å tilby som man kanskje ikke har vist om. Det er både lette og avanserte tips de tar for seg i dette kurset. 

Kurset tar en del tid å gjennomføre. For å få mest ut av kurset bør du gjennomføre de testene som de tilbyr for å se hva du har lært. Er det noe du ikke har snappet opp kan du få med deg dette ved å ta testene. Når man skal gjør et søk på Google vil det dukke opp masse resultater, men du leter etter noe som er mer presist og målrettet. 

Slik fungerer søkemotoren til Google.

Her er en video som illustrer hvordan søkemotoren til Google fungerer. Videoen er hentet fra kurset.


Gode tips til hvordan du kan bli en bedre søker:

I løpet av kurset har jeg plukket meg ut noen av tipsene som jeg syntes er nyttige for å bli en bedre søker. Disse vil jeg dele med dere.

Nøkkelord 

Når man gjør et søk på Google vil det dukke opp mange resultater, og søkeordet du bruker er avgjørende for resultatene som dukker opp. Det handler om å tenke over hva man skal søke etter, og være mer presis og spesifikk i ordvalg når du gjør et søk. Dette vil gjøre at Google kan finne informasjon raskere. 

Russel tar for seg 3 viktige punkt i kurset, for å finne det rette søkeordet: 

  1. Tenk på hva du skal prøve å finne ut av. 
  2. Velg ord som du tror kommer til å dukke opp på siden. 
  3. Tenk deg til ordet forfatteren av nettsiden hadde brukt. 

Bildesøk

Det er ofte man ser bilder av steder som man blir nysgjerrig på og kunne tenke seg å vite hvor det er. Google har en funksjon som gjør at du kan klare å finne ut av dette. Denne bildefunksjon kan hjelpe deg selv om du ikke vet navnet på stedet. Det fungerer slik:

Skjermbilde

Først må du bruke funksjonen Google bilder. Deretter trykker du på kameraet og drar bildet du ønsker å finne ut mer om inn i bildesøk-ruten. Se bildet nedenfor.

Skjermbilde

Her har jeg dratt bildet inn i bildesøk-ruten. Google lister så opp ulike treff med informasjon om bildet.

Filtrer bildesøk etter farge 

Når du skal søke på Google etter bilder, men vil spesifisere mer hva du er ute etter kan du trykke på verktøy og filtrere ved å velge farge. Som jeg viser under her søker jeg på ordet innsjø, og deretter velger fargen rosa. 

skjermbilde

Her har jeg lagt inn innsjø som mitt søk. Her kommer alle alternativer innenfor søket jeg har gjort.

Skjermbilde

Her har jeg tatt å filtrert ved å trykke på <<verktøy>>, og deretter <<farger>> for å så velge fargen rosa. Da får jeg opp bilderesultatet jeg ønsket å se.

Russel har også flere gode tips han deler og dette kan du lære flere gode tips. Jeg anbefaler deg å ta dette nettkurset dersom du ønsker å lettere finne frem og bli en bedre i søker på Google. 

Håper du fant innlegget interessant, og at disse tipsene kan hjelpe deg til å bli en bedre søker.

– Synne

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *