Hvordan jeg arbeider digitalt.

I dette innlegget har vi fått i oppgave av Arne Krokan å skrive om hvordan vi jobber digitalt. Jeg bruker mye digitale tjenester i veldig mange sammenhenger. Digitale verktøy har blitt en stor del av hverdagen min både på fritiden, i skole og i jobbsammenheng. 

Hentet fra Unsplash.com

Min faglige blogg

Hvorfor jeg blogger er fordi det er en del av studiet jeg tar innen digital markedsføring. Vi har i dette semesteret fått i oppgave av foreleserne å opprette vår egen studieblogg. Første jeg tenkte var at dette var å gå utenfor komfortsonen, og det gjorde meg litt engstelig. Det å skulle uttrykke sine egne tanker, kunnskap og læring på en blogg var skremmende. Men det var en lettelse å få vite at vi fikk utdelt konkrete oppgaver hver uke. Det gjorde utfordringen lettere å takle. Jeg bruker bloggen som et hjelpemiddel for å lære mer om temaene vi tar for oss i forelesningene, og jeg håper de som følger med på bloggen lærer noe av mine innlegg. 

Ukentlig får vi utdelt en eller flere oppgaver som skal legges ut på bloggen. Når jeg skal skrive et innlegg starter jeg alltid med å lese igjennom oppgaven, og deretter tenker jeg ut noen klare punkter på hva jeg vil ha med og hvordan jeg vil utforme den. Så starter jeg å søke etter informasjon om temaet.  Jeg bruker Word for å kladde og lage utkast, for å deretter publisere det på bloggen, med bilder og kilder og lenker. Det å blogge er nytt for meg, men jeg har gitt meg masse lærdom om de ulike temaene. Bare det å søke og lete etter all informasjonen har fått meg til å forstå mye mer om muligheter med digitale verktøy og tjenester. 

Google 

Google er et verktøy jeg ofte tar i bruk, og det har vært til stor nytte for meg i mange år. Men etter å ha startet studiebloggen har det blitt enda mere brukt, og jeg lærer stadig nye ting om søkemotoren. Å gjennomføre kurset Google powersearch, som handler om å bli en bedre søker, har gjort at jeg lettere finner frem til det jeg leter etter. Noe jeg kan få mye nytte av det fremover, både privat og i studiesammenheng. 

Det er enkelt å finne frem og man får som oftest treff og finner enkelt ut av det man søker etter. Google har samlet opp utrolig mye informasjon, og ved å søke får man tak i både ny og eldre informasjon. Men det som er viktig når man søker etter informasjon er å være kritisk til hvilken informasjon man tar i bruk. Det jeg har lært er at ikke alle nettsider er like pålitelige som andre, og falske nyheter forekommer stadig. 

Google har mange programmer som gjør at man kan arbeide systematisk. Når det er gruppeeksamen bruker vi Google Docs der vi kan dele informasjon og forelesninger med andre. Et nyttig verktøy som fungerer veldig bra. Google gjør at det er lett for meg å finne frem til ulike nettsider som jeg kan bruke når jeg enten skal skrive blogginnlegg eller forberede meg til en eksamen. Det er enklere og veldig mye raskere å få tak i informasjon via Google, enn å bruke tid på å lese mange bøker, aviser eller blader. Man finner konkret det man er ute etter på en lettere måte.

Hentet fra pexels.com

Hvilke digitale tjenester bruker jeg? 

Det finnes mange ulike digitale tjenester, og det er mange jeg bruker i det daglige. Jeg bruker sosiale medier for å holde meg oppdatert på ting jeg interesserer meg for, nyheter, nettaviser, twitter osv. Jeg bruker også medier som instagram, facebook, messenger og snap for å følge med og kommunisere med venner og familie. For meg handler det om å bygge opp et digitalt nettverk, der jeg kan formidle men også opprettholde kontakter og det er derfor viktig å bruke tid på hvordan man ønsker å være tilgjengelig på disse mediene. Eksempelvis kan være om jeg ønsker å ha en åpen profil eller en privat for bare nære og bekjente. Jeg opplever disse mediene som en enklere kommunikasjonsmåte, og det er lettvint og raskt å holde seg oppdatert. 

– Synne

One Comment

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *