Hva er Preformance marketing?

Da var det søndag, og tid for et nytt blogginnlegg. Dagens innlegg skal handle om hva preformance marketing er, og hvordan det fungerer. Jeg skal også ta for meg ulike bedrifter som tar i bruk denne type av markedsføring.

Bilde hentet fra Unsplash.com

Preformance marketing

Preformance marketing blir kalt for resultatbasert markedsføring på norsk. Det er en markedsføringsmetode som baserer seg på måling og analyse, hvor resultatene er med på å styre aktiviteten for bedriften. Det går på tvers av kanaler, medier, format og prismodeller. Denne type markedsføring betaler du kun for når det oppnås resultater.

Det som er målet med denne typen markedsføring er å treffe ønsket målgruppe med et budskap som er relevant. Det som er de vanligste måtene å gjennomføre en måling på er å gå etter alder, kjønn, interesser og bosted. Etter hvert som man har fått oversikt over målrettingen og segmenteringen, ser man gjerne over målingene for å få konkrete resultater. Dersom man skal øke effekten av markedsføringskampanjer og annonser bør man ta i bruk data og klare å beherske de. Det bør være data som inneholder klikk, registeringer og salg. Datainnsamling avgjør dersom budskapet skaper en form for måling og analyse, og dette vil man kunne se ved f.eks. antall visninger av kampanjen eller annonsen bedriften har publisert. I tiden etter handler det om å gjøre forbedringer slik at bedrifter vil å oppnå resultatene de ønsker. Det handler om å først analysere, deretter teste ut og justere etter hvert for å oppnå forbedringer.

Bilde hentet fra unsplash.com

Hvorfor bør man benytte seg av preformance marketing?

Det er flere grunner til hvorfor bedrifter bør benytte seg av denne metoden. Det denne metoden gjør er at man får kontroll på alt som publiseres av kampanjer og annonser. Bedriftene kan selv velge seg ut målgrupper som de ønsker å nå, og man kan også fjerne de man ikke ønsker å nå. Det er en lav risiko når du benytter deg av denne metoden, det er fordi du betaler kun dersom det skulle foreligge noen resultater. Dette gjør at bedrifter vil være sparsommelige, og vil bidra til en følelse av at man er fornuftige når man benytter seg av preformance marketing.

Dersom man skal starte opp en egen merkevare vil preformance marketing være med å oppnå et økt publikum og mer trafikk ved at man som sagt kan selv bestemme seg etter hvilken gruppe som passer best for din bedrift. Samt at du kun betaler for når det foreligger resultater. For å benytte seg av denne metoden fullt ut bør man være kreative og engasjerende annonser og kampanjer som gjør at kunder blir oppmerksomme og engasjerer seg. Det viktigste er også at budskapet er lett forståelig, og tilrettelagt for kunder.

Bilde hentet fra unsplash.com

Håper du fant dagens innlegg interessant, og spennende. Dersom du har lyst til å lære mer om dette temaet kan du trykke deg inn på kildene som er lagt til nedenfor. 

  • Synne

Kilder 

https://synlighet.no/blogg/hva-er-performance-marketing/

https://blogg.oktanoslo.no/performance-marketing-hva-er-det

One Comment

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *